Iratkozzon fel hírlevelünkre

Balassi Nyári Egyetem Budapest 2013

Balassi NyE

A Balassi Nyári Egyetem 2013. augusztus 5-e és 30-a között várja azokat, akik magyarul szeretnének tanulni és többet szeretnének tudni a magyar kultúráról.

56 év, évente 14 000 nyelvóra, 350 diák, 40 ország

Érdemes megjegyezni ezeket a számokat. A Balassi Intézet 1957 óta van jelen a magyar oktatási rendszerben, azóta játszik fontos szerepet a külföldiek magyar nyelvi oktatásában. Egyetlen más intézményben sem tartanak ennyi magyar nyelvórát, nem fogadnak a világ 40 országából érkezett hallgatókat magyar mint idegen nyelv szakos diplomával rendelkező tanárok

4 hét, 80 magyaróra, kirándulások, délutáni programok kezdőtől a haladó szintig

Akinek csak egy hónapja van arra, hogy magyarul tanuljon és megismerkedjen a magyar kultúrával, annak a Balassi Nyári Egyetemen biztosítunk erre lehetőséget: a programban 80 nyelvóra, 14 érdekes előadás a magyar kultúráról, borkóstoló, városnézés, egri és balatoni kirándulás is szerepel.

Mivel a Balassi Intézet nyári egyetemeire számtalan országból érkeztek diákok (Svédország, Finnország, Németország, az Egyesült Államok, Franciaország, Venezuela, Mexikó stb.), ezért az eltérő adottságú és felkészültségű tanulókból álló csoportok igényeihez igazodva alakítottuk ki a tanítási módszereinket. Változatos munkaformákkal és feladatokkal tesszük színessé az órákat. Kommunikációközpontú nyári egyetemünkön cél a használható nyelvtudás megalapozása.   

A nyelvtanítás mellett több külföldieknek szóló tankönyvet és egyéb oktatási segédanyagot is készítettek oktatóink. Ezek közül kiemelkedő jelentőségűek az e-magyarul 1. és e-magyarul 2. interaktív internetes oktatási segédanyagok, amelyeket beépítettünk tanfolyamaink anyagába. Az oktatási tapasztalat, illetve a diákok igényeihez nagy mértékben alkalmazkodni tudó, kreatív és képzett tanárok biztosították a magas színvonalú oktatást. A nyelvtanítás mellett több külföldieknek szóló tankönyvet és egyéb oktatási segédanyagot is készítettek oktatóink. Ezek közül kiemelkedő jelentőségűek az e-magyarul 1. és e-magyarul 2. interaktív internetes oktatási segédanyagok, amelyeket beépítettünk tanfolyamaink anyagába. Az oktatási tapasztalat, illetve a diákok igényeihez nagy mértékben alkalmazkodni tudó, kreatív és képzett tanárok biztosították a magas színvonalú oktatást.

A budapesti helyszín lehetővé teszi kulturális örökségünk élményszerű bemutatását, amellett, hogy a diákok szabadon választhatnak a főváros széles körű programkínálatából is.  Komplex programjainkon a nyelvtanulás mellett a magyar irodalmat, történelmet, földrajzot, néprajzot, színháztörténetet, művelődéstörténetet bemutató előadásokat is hallhatnak. A magyar tájakat, nevezetességeket, magyar borokat kirándulásainkon ismerhetik meg.

A Balassi Nyári Egyetemre a Magyar Ösztöndíj Bizottság is kínál ösztöndíjat (http://www.scholarship.hu/Englishsite/Fsummercourses/tabid/192/language/en-US/Default.aspx), illetve magyar származású tengerentúli hallgatók az intézet saját ösztöndíjára is jelentkezhetnek (http://balassi-intezet.hu/hu/palyazatok01/call-for/354-call-for-scholarship-applications-balassi-summer-university).

A képzés önköltséges formában is igénybe vehető.

Érdeklődni Budavári Bernadettnél lehet a bernadett.budavari@bbi.hu címen, vagy a +3613815146 telefonszámon.

Az információ finnül és angolul is letölthető.

Tervezett programok:

NYELVÓRA (80)

4 óra/nap (kiscsoportos, kommunikációközpontú, interaktív feladatok, nyelvi labor)

 

MAGYAR

KUL TÚRA (14)

pl. A magyar álom – kulturális különbségek; A magyar nyelv természete; A magyar történelem mérföldkövei; A magyar irodalomról dióhéjban;  A magyar film múltja, jelene, jövője,; Borkultúra Magyarországon stb.

KIRÁNDULÁSOK(2)

Észak-Magyarországra és a Balatonhoz

DÉLUTÁNI PROGRAMOK (12  - és rengeteg lehetőség a budapesti nyári programkínálatból)

séta a Gellérthegyen

látogatás a Parlamentben

Zwack

múzeum

Memento

Park

Sziklakórház

Semmelweis múzeum

rendhagyó seta Budapesten

Terror Háza

Nemzeti múzeum

a Nemzeti Bank

Nemzeti Galéria

Vasarely múzeum

 

 

 

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
26
Június
H K Sz Cs P Szo V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

Hirdetések