Balassi nyariegyetem2017 240x130

Balassi Nyári Egyetem Budapesten, 2017. VII. 24–VIII. 18.

4 hét, 80 magyaróra, 16 óra előadás a magyar kultúráról, kirándulások, délutáni programok

A Balassi Nyári Egyetem 2017. július 24-e és augusztus 18-a között várja azokat, akik magyarul szeretnének tanulni és többet szeretnének tudni a magyar kultúráról. A Balassi Intézetben 70 éve folyik külföldi hallgatók magyar nyelvi oktatása, nyári egyetemünkön több mint 10 éve fogadunk diákokat. Évtizedes oktatási tapasztalattal rendelkező, a diákok igényeihez nagymértékben alkalmazkodni tudó, kreatív és képzett tanári gárda biztosítja a megfelelő minőségű oktatást.

A nyugati diaszpórában élő, magyar származású diákok a Balassi Intézet saját ösztöndíjára is jelentkezhetnek. Az ösztöndíj célja: a diaszpórában élő magyar származású, külföldi állampolgárságú fiatalok magyarnyelv-tudásának és Magyarországgal kapcsolatos ismereteinek fejlesztése. A pályázat 18. életévét betöltött, elsősorban egyetemista korú, magyar származású fiatalok számára kerül kiírásra. Az ösztöndíj tartalma: képzési díj, a tananyag költségei, kollégiumi elhelyezés (2-3 ágyas szobákban), napi 3 étkezés, BKV havibérlet, a délutáni programokon való ingyenes részvétel, a kiránduláson való ingyenes részvétel. A pályázat elektronikus beküldési határideje: 2017. április 15.

Az ösztöndíj elnyerése, illetve a magyar származás nem feltétele a nyári egyetemen való részvételnek, mert a képzés önköltséges formában is igénybe vehető minden érdeklődő számára. Jelentkezési határidő: 2017. július 7. A részvételi díj összege változhat attól függően, hogy a pályázó csak a nyelvtanfolyamon vagy a programokon is részt kíván venni, illetve két- vagy háromágyas szobában szeretne megszállni.

Tervezett programok:

Balassi nyariegyetem2017 tablazat

 

További információ a Balassi Nyári Egyetemről

További információ a Balassi Intézet ösztöndíjáról