zsili 240x130

Sok ritka pillanat – Babos „Zsili” Bertalan festményei a galéria U-ban 2017. XI. 17. – 2018. I. 12.

Szeretettel várjuk a megnyitón november 16-án, csütörtökön, 18–19 órakor. A kiállítást Kismartoni Marcell grafikus nyitja meg.

Akik már jártak Budapesten, biztosan ismerik a romkocsma fogalmát, és talán már jártak is a Szatyorban, a Púderben, a Wonderlandban, vagy a Circusban, melyek berendezését ”Zsili” és csapata tervezte és kivitelezte.

A sokoldalú tehetséggel megáldott művész azonban elsősorban olajfestményeket készít, melyeket a galleria U-ban is megtekinthetnek az érdeklődők 2017. november 17. – január 12. között. Babos ”Zsili” Bertalan 2007-ben végzett a Budapesti Képzőművészeti Egyetemen, tiszteli azt, ha valaki hozzáértő a művészetben, nagyra értékeli a hagyományt és a művészet nagy alakjait, életének legmeghatározóbb része azonban az innováció. Átlépi az egyes irányzatok határait anélkül, hogy különösebben nagy hűhót csapna a dologból.

„A legtöbb képzőssel ellentétben viszont a mai napig nem tisztultak le a munkáim, továbbra is egymillió figura van rajtuk. A képeim legalább annyira részletesek, mint egy karfiol, bármennyire is furcsán hangzik, ahhoz tudom hasonlítani őket.” – fogalmaz a művész, akinek Európa-szerte voltak kiállításai.

Zsili nagy mesemondó, és az érdekli, mit olvas ki a néző a fraktálokból, több látószögből építkező munkáiból, melyekben a széles perspektíva talán egy miniatúra része, és fordítva – ”olyan, mint maga, az ember”.

Nyitvatartás: hétfőtől péntekig 10:00–18:00.

A művész honlapja: http://www.zsili.tv/

gUlogo200mm