kuvataideakatemia 240x130

Amikor rám néztél – Megközelítési módok és beszélgetések
A Helsinki Képzőművészeti Akadémia hallgatóinak csoportos fotókiállítása a galéria U-ban, 2018. március 2–29.

A megnyitó március 1-jén, csütörtökön 18:00-kor lesz. A kiállítást Katja Eydel, Képzőművészeti Akadémia fotóművészeti professzora és a kiállítás kurátora nyitja meg, valamint a fiatal kiállítók is beszámolnak budapesti élményeikről és az ezek nyomán született műveikről.

A kiállító fotóművészek:
Titta Aaltonen
Kristoffer Ala-Ketola
Susanna Autio
Kristian Jalava
Terhi Nieminen
Rosaliina Paavilainen
Harri Pälviranta
Jari Silomäki
Toni Vallasjoki
Haliz Muhilden Yosef

A kiállítás nyolc fiatal finn fotós tapasztalatait és művészeti kísérleteit foglalja össze a tavaly januárban Budapesten rendezett fotóművészeti műhely nyomán. A kurzus középpontjában a modell instruálása és különféle fényképezési metódusok ismeretlen alkotói környezetben való alkalmazása állt.

Az előadások és gyakorlatok során a művészek elsajátíthatták, hogyan közelítsenek teljesen ismeretlenekhez, nyerjék el bizalmukat és teremtsenek természetes légkört a fényképezéshez. A kurzus mindegyik résztvevője saját projektmunkán dolgozott, amelyet az adott téma keretei között szabtak egyénire.

A Magyar Kulturális és Tudományos Központban 2018. március 2-től látható kiállításon a budapesti műhely során készített, illetve a műhely által ihletett fotók, valamint a műhelyt vezető Harri Pälviranta és Jari Silomäki képei láthatók.

A kiállítás a Helsinki Művészeti Egyetem – Képzőművészeti Akadémia együttműködésével valósult meg.

Nyitvatartás: hétfőtől péntekig 10:00–18:00

További információ: Jukka Haverinen, 09 6229 4611, jukka.haverinen(at)unkarinkulttuuri.fi

kuvataideakatemiagUlogo200mm