balassi logo 240x130

A Balassi Intézet két ösztöndíjpályázatát is meghirdeti a nem magyar anyanyelvű, fiatal külföldi állampolgárok számára.

 

A budapesti Balassi Intézet idén is meghirdeti a külföldi egyetemeken magyar nyelvet és/vagy hungarológiát tanuló hallgatók számára Magyar Nyelvi és Hungarológiai ösztöndíjpályázatát.

A pályázat elektronikus beküldési határideje: 2018. május 31.

Az ösztöndíjra 18. életévüket betöltött, elsősorban egyetemista korú, nem magyar anyanyelvű fiatalok jelentkezését várják, akik érdeklődnek a magyar nyelv, a magyar kultúra iránt, és ebben a tárgykörben egyetemi tanulmányokat folytatnak, vagy már rendelkeznek ilyen irányú végzettséggel. A 2018. szeptembertől 2019. június végéig tartó, 10 hónapos képzésre a KKM–Balassi Intézetben kerül sor Budapesten, amelynek keretében a hallgatók magyar nyelvet és hungarológiai tárgyakat tanulnak magas óraszámban.

Az ösztöndíj tartalmazza a képzési díjat, a tananyag költségeit, illetve kollégiumi elhelyezést a képzés helyszínéül szolgáló épületben. A képzés önköltséges formában is igénybe vehető.

A pályázati kiírás megtalálható a Balassi Intézet honlapján: http://www.balassiintezet.hu/hu/palyazatok/tanulmanyi-osztondij/2381-hung-scholarship-2018-19/

A pályázat benyújtása elektronikus formában történik a https://sao.bbi.hu/palyazatok/kitoltes/magyar-nyelvi-hungarologiai-kepzes-hungarian-language-hungarian-studies-training-20182019 címen. A pályázatok elbírálásánál előnyt jelent a magyar kultúrával kapcsolatos tevékenység, a nívós kutatási terv, illetve az anyaegyetemen zajló magyar nyelvi vagy hungarológiai kutatásokba, programokba való aktív bekapcsolódás.

 

A budapesti Balassi Intézet a Magyar FordítóHáz Alapítvánnyal együttműködve idén is meghirdeti megfelelő magyar nyelvtudással és magyar irodalomtörténeti ismeretekkel rendelkező fiatal, diplomás külföldi állampolgárok számára Műfordítói ösztöndíjpályázatát.

A pályázat elektronikus beküldési határideje: 2018. május 31.

Az ösztöndíjra 18. életévüket betöltött, azon fiatalok jelentkezését várják, akik a jövőben magyar irodalmi művek fordítását, a magyar kultúra terjesztését szeretnék választani hivatásukként. A 2018. szeptembertől 2019. június végéig tartó, 10 hónapos képzésre a KKM–Balassi Intézetben kerül sor Budapesten, amelynek keretében a hallgatók finomíthatják, elmélyíthetik magyar nyelvtudásukat, megismerkedhetnek a kortárs magyar irodalommal, irodalomkritikával és színházi élettel.

Az ösztöndíj tartalmazza a képzési díjat, a tananyag költségeit, illetve kollégiumi elhelyezést a képzés helyszínéül szolgáló épületben. A képzés önköltséges formában is igénybe vehető.

A pályázati kiírás megtalálható a Balassi Intézet honlapján: http://www.balassiintezet.hu/hu/palyazatok/tanulmanyi-osztondij/2380-muforditoi-palyazati-felhivas-2018/

A pályázat benyújtása elektronikus formában történik a https://sao.bbi.hu/palyazatok/kitoltes/mufordito-kepzes-20182019 címen.

 

További információért a KKM Magyar Nyelvi Képzésért Felelős és Hungarológiai Osztályán Sasvári Tünde oktatási referenshez fordulhatnak (e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ; telefon: +36-1-381-5144).