Esztergominpuisto 240x130

Felhívás: Magyar emlékek Finnországban, finn emlékek Magyarországon

A magyar–finn kapcsolatokról már több tanulmány is született, ugyanakkor keveset tudunk olyan konkrét helyekről, amelyek valamilyen módon a két nép kapcsolattartásához, egymás iránti érdeklődéséhez, megbecsüléséhez köthetők. Az országaink közötti diplomáciai kapcsolatok centenáriuma alkalmából Magyarország helsinki és Finnország budapesti nagykövetsége a diplomáciai kapcsolatok 100 éves évfordulója alkalmából játékos pályázatot hirdet: fényképeket és/vagy videókat és rövid leírást, történetet várnak a finn–magyar kapcsolatok szempontjából releváns helyekről.

Ismertebb példaként említhetjük a téli háború magyar önkénteseinek emléktábláját a lapuai templom falán vagy Akseli Gallen-Kallela emlékművét a budai Duna-parton. De nemcsak kultúrtörténeti helyszínekre lehet gondolni, hanem például azt is érdekes lenne tudni, hogy milyen körülmények között kapta a nevét mondjuk a nyíregyházi Kalevala sétány vagy az espoo-i Esztergom park.

A finnországi helyszínekről készült fotókat/videókat és a hozzájuk kapcsolódó történeteket az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre, a magyarországiakról készülteket az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre várják 2020.október 30-ig. Kérjük, hogy az üzenet címének az elején tüntessék fel: Dip100.

A beérkezett anyagokból készített válogatást a két nagykövetség honlapján teszik hozzáférhetővé.

A legjobb fotó és történet beküldőjének jutalma egy kellemes hangulatú vacsora a nagyköveti rezidencián. A Finnországban élő pályázót Urkuti György, Magyarország helsinki nagykövete, a Magyarországon élő pályázót Markku Virri, Finnország budapesti nagykövete látja vendégül.

hungary-finland 100