Iratkozzon fel hírlevelünkre

Magyar művészek Vantaaban, V. 4.

GjutarsUus 240x130

Magyar művészek a Vantaai Nemzetközi Művészeti Szimpózium Slow Art kiállításán, V. 4.

A Vantaai Művészeti Társaság április-május fordulóján nemzetközi kortárs művészeti szimpóziumot szervezett a Gjutars Alkotóházban (Vanha Kuninkaalantie 6, Vantaa), a Vantaa testvérvárosa, Salgótarján mellett működő Ceredi Művésztelep alkotóinak részvételével.

A találkozó idei témája a Slow Art: a művészek közösen gondolkodva, egymást inspirálva és a természetből ihletet merítve alkotnak a Slow Art filozófiáját követve. Fő eseményként május 4-én 13:00-tól nyílt délutánt tartanak, mely során az érdeklődők megtekinthetik a szimpózium idején született művekből rendezett kiállítást, valamint megismerkedhetnek a művészekkel is.

A kiállítás ingyenes.

A Ceredi Művésztelep résztvevői: Palik Eszter, Péter Szabina, Krnacs Ágota, Fürjesi Csaba, Vladimir Kovarik (CZ) és Magda Grzybowska (PL).

Vantaai Művészeti Társaság résztvevői: Francois Blosseville (FR), Tiina Herttua, Johanna Häiväoja, Kati Leskinen, Carita Nissinen, Jaana Tuomisto, Anna Semerdjiev és Tea Warinowski.

További információ: www.vantaantaiteilijaseura.fi
A Ceredi Művésztelepről: https://artcolony-cered.com

A 25 éves Ceredi Művésztelep fennállása kezdetétől fogva szervez nemzetközi szimpóziumokat európai képzőművészek részvételével. A művészek gondolati és alkotói eszmecseréje minden évben más témát jár körbe, végül nyílt nappal és kiállítással zárul. A Vantaai Művészeti Társaság tagjai 2017 óta vesznek részt az eseményen, idén pedig ők hívták meg a ceredi művészeket egy hasonló találkozóra és művészeti párbeszédre.

A vantaai szimpózium témája, a Slow Art művész és műkedvelő számára egyaránt komoly és aktuális kérdéseket vet fel a fenntarthatósággal, a fogyasztói társadalommal, illetve testi és lelki erőtartalékainkkal kapcsolatos döntéseinkről. A közös gondolkodás nyomán született művek – képek, videók, hang- és képi installációk, performanszok elsősorban újrahasznosított anyagból készülnek.

vts

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
21
Május
H K Sz Cs P Szo V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

Hirdetések